Efektīvs vecmāmiņas veids, kā balināt baltas drēbes

Baltas lietas pašas par sevi ir ļoti skaistas un elegantas, bet, kad tās netīras neuzmanīgas apiešanās dēļ kļūst netīras, to mazgāšana ir diezgan nopietna problēma.

Tāpēc šis padoms, manuprāt, nebūt nebūs lieks tiem, kuri ir pieraduši visu darīt savām rokām.

Kā balināt baltas lietas?

Šajā noderīgajā padomā mēs neizmantosim visiem jau pazīstamos sadzīves ķīmijas līdzekļus un mēģināsim iztikt bez tautas paņēmieniem, kā mazgāt baltas lietas un noņemt no tām dažādus traipus.

Jums tikai nepieciešams paņemt divus karsta ūdens traukus (ūdens iepriekš uzvārīts) apmēram piecu litru tilpumā. Vienā traukā ielieciet vienu ceturtdaļu sasmalcinātu veļas ziepju, bet otrā traukā trīs – piecus mangāna kristālus.

Lasi vēl: Hortenziju iznīcinātāji: 5 augi, kurus nevajadzētu stādīt to tuvumā

Šajā gadījumā pievērsiet uzmanību tam, lai šķīduma krāsa pēc mangāna kristālu pievienošanas būtu sarkana, bet ne violeta. Abi šie šķīdumi jāsajauc, un ūdens būs tumši brūnas krāsas.

Tad šis šķīdums ir jāsamaisa, izraisot spēcīgu putēšanu, un tad tajā jāiegremdē netīri baltas lietas. Traipi uz tām var būt dažādi: zāles traipi (tādi nav retums mūsu bērniem), eļļas traipi, rūsas traipi, traipi no lodīšu pildspalvām utt.

Mūsu māmiņu un vecmāmiņu pieredze rāda, ka visi šādi traipi un dažāda veida netīrumi tiek labi noņemti, ja šādas lietas mūsu šķīdumā tiek turētas apmēram sešas līdz astoņas stundas. Pēc tam, kad veļa ir noturēta sešas līdz astoņas stundas, tā jānoskalo aukstā ūdenī. Pēc tam izžāvējiet un izgludiniet. Veļa, kas mazgāta ar šo veļas mazgāšanas metodi, nesabojājas.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment